בעבר המכונות תפירה היו הרבה יותר מסורבלות מהיום, גדולות ומגושמות וכל חלקי חילוף למכונות תפירה היו יקרים פי כמה מהיום. כמו כן, גם היום יש תקלות במכונות התפירה הביתיות והתעשייתיות ויש צורך לתקן או להחליף חלקים. אך מדובר בחלקי חילוף למכונות תפירה השונים ומשודרגים ולא יקרים כמו פעם. להלן טיפים אודות מכונות התפירה והשימוש בהן שיאפשר להן אורך חיים ארוך וכישורי ביצוע טובים.
שימון מכונת תפירה
לפני הכל חשוב לזכור לשמן כל מכונת תפירה, אמנם זה לא פותר את כלל הבעיות שעשויות לקרות, אך המכונה דורשת שימון כל זמן מה, ואת זה ניכר יהיה לשמוע בצליל החורק שלהן. במידה והגיע הזמן לשמן אותן, יש לטפטף כמה טיפות במקום של כניסת הסליל על מנת שהוא יהיה שמן דיו. יש לעשות שימוש בשמן ייחודי שמיועד למכונת תפירה בלבד.
חוטים שמיועדים למכונות תפירה
בכל בחירה של חלקי חילוף למכונת התפירה חשוב שלא תקלו ראש באיכות החלקים, למשל בחוטים למכונת התפירה חשוב מאוד שהחוטים יהיו איכותיים, הם יקלו על העבודה ויסייעו בתוצאה הסופית של התפירה. כל חוט שתבחרו למלאכת התפירה שלכם, יהיה אחראי לאיכות התפירה שלכם. כשחוט נקרע בזמן התפירה חשוב מאוד להחליף את סליל החוט בסליל חדש ואיכותי, כך תמנעו מבעיות רבות בזמן התפירה.
מחטים למכונות תפירה
באם המכונה מתחילה להראות בעיה, כמו דילוג על אזורי תפירה או שהחוט נקרע לפתע, למרות שהסליל נחשב לסליל איכותי, הדבר הראשון שרצוי לעשות הוא להשחיל מחדש את המכונה ולהחליף את המחט, חשוב לבדוק שהמחט עצמה תתאים לדגם של המכונה. מומלץ מאוד לשים לב לאיכות של המחט, ככל שהאיכות תהיה גבוהה, היא תמנע בעיות בעת התפירה. לכל סוג של בד תותאם מחט, כגון מחט שמתאימה למוצרי ג’ינס או מחט שמתאימה למוצרי כותנה וכו’.
קרא עוד: מחטים למכונות תפירה | בובת דיגום